Ο Λουκάς Σιδεράς (Aphrodite’s Child) στο Bashment – Πέμπτη 05.12

Ο Λουκάς Σιδεράς (Aphrodite’s Child) στο Bashment – Πέμπτη 05.12


Date/Time 05/12/2019 - 19:30 - 22:30

Categories


Ο Λουκάς Σιδεράς (Aphrodite’s Child) στο Bashment – Πέμπτη 05.12

Bashment Cafe·Bar·Radio·Store

Πάρου 8, Άνω Ηλιούπολη, 163 42 Αθήνα
Ο Λουκάς Σιδεράς, μαζί με τους Βαγγέλη Παπαθανασίου και Ντέμη Ρούσσο, ήταν οι Aphrodite’s Child.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 20.30 το απόγευμα θα έχουμε την τεράστια τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε στο Bashment, τον Λουκά Σιδερά, ντράμερ και συνιδρυτή των θρυλικών Aphrodite’s Child, του ιστορικού γκρουπ που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Mε αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «The Aphrodite’s Child Story” o αγαπημένος μουσικός θα βρεθεί στον χώρο μας, όπου θα μοιραστεί ιστορίες σχετικά με τους Aphrodite’s Child και την συγγραφή του βιβλίου, θα συναντηθεί με φίλους, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα υπογράψει το βιβλίο του.

Είσοδος Ελεύθερη.
Δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις, οπότε σας συνιστούμε να έλθετε από νωρίς. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΛΟΥΚΑΣ ΣΙΔΕΡΑΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Δεκεμβρίου 1944.
Άρχισε να παίζει ντραμς επαγγελματικά στα 15 του και αργότερα γνωρίστηκε με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Ντέμη Ρούσο. Έτσι δημιουργήθηκε το γκρουπ ‘‘Aphrodite’s child’’ .

To 1967 υπογράφουν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Mercury-Records στη Γαλλία και κυκλοφορούν δίσκους: Το ‘‘End of the world’’ που περιέχει το ‘‘Rain and Tears’’, το ΄΄It’s live o’ clock΄΄ και το ΄΄666΄΄. Οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Το 1972 ο Λουκάς Σιδεράς κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο ΄΄One day΄΄, και το 1974 τον ΄΄Pax Sprey΄΄. Παράλληλα κάνει την παραγωγή στο δίσκο του Ricardo Coccante ΄΄ALBA΄΄, που γίνεται Νο 1 στην Ιταλία το 1975. Το 1997 δημιουργεί το γκρουπ ΄΄ΥΨΙΛΟΝ΄΄ με τον Λάκη Βλαβιανό και Δημήτρη Κατακουζινό και κυκλοφορούν τον δίσκο ΄΄Morning Sunrise΄΄.

Από το 1979 έως το 1987 γίνεται ο παραγωγός της τραγουδίστριας Σίγμα Φαίη, για τρεις δίσκους: ΄΄ Dead Line΄΄, ΄΄ You are the drug in my life΄΄, και ΄΄Allien Child΄΄

Το 1987 μαζί με την Σίγμα Φαίη και τον Γιάννη Δρόλαπα φτιάχνουν το γκρουπ ΄΄Ντηζελ΄΄(Diesel). Μετρούν δέκα χρόνια συναυλιών και την κυκλοφορία ενός ομώνυμου δίσκου. Παράλληλα ο Λουκάς Σιδεράς γράφει μουσική για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το 2005 δημιουργεί το συγκρότημα LOS-TRES με τον Σίμο Κοκαβέση δίνοντας συναυλίες και δουλεύοντας στο στούντιο.

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος είναι στα σκαριά και
κυκλοφορεί το 2008 με τίτλο ΄΄ Stay with me΄΄. Στο άλμπουμ αυτό ο Λουκάς Σιδεράς υπογράφει την σύνθεση, την ενορχήστρωση καθώς και την παραγωγή.

Σήμερα συνεχίζει να είναι ακόμα ενεργός με το σχήμα Lucas Sideras Trio.

Διαβάστε επίσης

    None Found