Posted by
Blog

Η Βanda Βassotti είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της σύνδεσης πολιτικής και μουσικής, μακριά από όρους lifestyle, εστιάζοντας στην ουσία. Το παρόν άρθρο δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε ενδελεχή ανάλυση των πολιτικών «πιστεύω» των μελών της μπάντας, αλλά αντίθετα να αναδείξει τον “Low Bap” (αναφερόμενος στη γνωστή φράση “Στηρίζω τον λόγο μου με τη ζωή μου” ) χαρακτήρα αυτών. 

Αφορμή για τη συγγραφή του κειμένου αυτού είναι ο θάνατος του κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας Angelo “Sigaro” Conti ένα χρόνο πριν. 

Η Banda Basotti σχηματίστηκε στη Ρώμη το 1987 και από τότε έχουν 14 δισκογραφικές κυκλοφορίες. Έχουν περιοδεύσει τον κόσμο αρκετές φορές παίζοντας ζωντανά τα τραγούδια τους, των οποίων οι στίχοι είναι κατά βάση Αντιφασιστικού και Κομμουνιστικού χαρακτήρα.

Έχουν στηρίξει έμπρακτα τους καταπιεσμένους πολλών χωρών του κόσμου, όπως της Νικαράγουας και της Παλαιστίνης. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η αποστολή Αντιφασιστικού Καραβανιού στην Ουκρανία και η συνεχής ενασχόλησή τους με το Donbass. 

Έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας, είτε σε λαϊβάδικα, είτε σε πολιτικά φεστιβάλ, παίζοντας κατά βάση δημοφιλή πολιτικά τραγούδια απ’όλο τον κόσμο σε δικές του διασκευές, με τον χαρακτηριστικό ska-punk ήχο που τους διακρίνει.

Ενδεικτικά ακολουθεί το ντοκιμαντέρ “La brigata Internazionale”:

Διαβάστε επίσης

About Orestis

Ισορροπώ την ύπαρξη μου μεταξύ των σκοτεινών στενών της μητρόπολης και των ηλιόλουστων παραλιών της χώρας. Ασυνάρτητος στις μουσικές επιλογές μου ευελπιστώ καταφέρω να καρφιτσώσω ένα κομμάτι ή μία φράση στο μυαλό