Posted by
Blog

Ναι ξέρω τι λέει ο τίτλος, ξέρω και ποιος είναι στην εικόνα ακριβώς από πάνω. Επίσης ξέρω πως ο εικονιζόμενος είναι από τους πλέον αμφισβητούμενος, ίσως και ο πιο μισητός, rapper στην Ελλάδα. Οπότε, let me rephrase it. Δεν είναι ο MVP μόνο του 2019 στην Ελλάδα. Είναι ο MVP ολόκληρης της περασμένης τριετίας, και εξηγούμαι. OG Kush& Bourbon, ΧειρόγραφαGomorrah, ΆπειροComplexMVP, ΡΤΜ. Και δεν βάζω καν τα feats και τα διάσπαρτα singles που έχει πετάξει όλα αυτά τα χρόνια. Συνεργασίες με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, δεκάδες διαφορετικά beats και αισθητική η οποία σπανίζει. 

Δεν ξέρω σε πόσους λείπει ο «παλιός» Hatemost των ΒΠεις, εγώ πάντως θεωρώ ότι ο Άκης αυτή τη στιγμή είναι από τους πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Απλά μέχρι πρόσφατα θεωρούσα ότι δεν παίρνει το respect που του αξίζει. Μέχρι που έπεσα πανω σε αυτό και ξεφώνισα ένα «επιτέλους!». Πολύπλευρος σαν προσωπικότητα, καταφέρνει να βάζει τη σφραγίδα του σε κάθε line που πατάει, αλλά ταυτόχρονα να μη σε κάνει να τον βαριέσαι. Και πίστεψε με, με τον όγκο δουλειάς που έχει πετάξει τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι επίτευγμα. Για όσους είναι διστακτικοί με το flow του στα τελευταία κομμάτια, μην αγχώνεστε. Όλοι ήμασταν διστακτικοί όταν κυκλοφόρησε το «Βάπτισμα Πυρός» και τελικά μας βγήκε. Ο Fly MC ξέρει το επόμενο σου στυλ. Σωστά Δημήτρη;

Α, btw, βγήκε και το νέο κομμάτι του Dennis Green με Νέγρο του Μοριά και Hatemost (ο κύριος λόγος που τα γράφω όλα αυτά). Το audio, που είχε κυκλοφορήσει εδώ και κάποιες μέρες στο Spotify, συνοδεύτηκε από ένα πολύ όμορφο black&white videoclip. Δεν θέλω να λέω πολλά για νέες κυκλοφορίες, ειδικά για αυτές που δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.

Επιτέλους fresh Gorillaz! Σχεδόν 1.5 χρόνο μετά το τελευταίο τους album, η virtual band από το Λονδίνο μας δίνει μία πρώτη γεύση από το  νέο της project “Momentary Bliss”, σε συνεργασία με τον επίσης Βρετανό MC Slowthai και το pop-punk duo Slaves. Αν δεν έχεις τσεκάρει ακόμα τον Slowthai, να το κάνεις αμέσως. Μπορεί να έγινε κυρίως γνωστός μέσα από τις μουσικές του «κόντρες» με το Brexit movement του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρώ όμως ότι είναι ένας καλλιτέχνης που έχει να δώσει πολλά στη φάση που εκπροσωπεί.

Το videoclip παρακάτω ουσιαστικά μας δείχνει τη διαδικασία ηχογράφησης του album μέσα από τα μάτια όλων των δημιουργών. Του Damon Albarn, του Slowthai, των Slaves, αλλά και των animated μελών του συγκροτήματος. Το project πρόκειται για ένα video series που θα ονομάζεται “Song Machine”. Οπότε, περιμένουμε το επόμενο χτύπημα (πιθανώς με τον Tame Impala).

P.S: Δεν θέλω να πω πολλά για τον Kobe. Άλλωστε το έχουν κάνει όλοι την τελευταία εβδομάδα. Ένας θρύλος του αθλήματος, που ενέπνευσε πολλά παιδιά είτε να βγουν από το σπίτι τους και να παίξουν, είτε να γεμίσουν με αδικαιολόγητες απουσίες από τις πρώτες ώρες μαθημάτων για να τον βλέπουν. Ο Black Mamba έφυγε την περασμένη Κυριακή, σε ένα δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε συνολικά 9 άτομα, κάνοντας πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο να μουδιάσουν. Δεν είναι μόνο ο θρήνος για τους νεκρούς, κάποιοι από αυτούς παιδιά, που σε κάνει να σταματήσεις για λίγο αυτό που κάνεις. Μαζί με τον Kobe έφυγε και η παιδική ηλικία πολλών από εμάς που ξεκινήσαμε να βλέπουμε NBA στους τελικούς του 2009.

Και που είσαι, όταν πετάς το χαρτάκι στον κάδο, μην σταματήσεις ποτέ να φωνάζεις “Kobeee”. Οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι θρύλοι και οι παραδόσεις ποτέ.

https://www.youtube.com/watch?v=00Vt168u1zc

Διαβάστε επίσης

About Zach

“Like it or not, life is a game. Whoever denies that truth, whoever simply refuses to play, gets left on the sidelines, and I didn't want that.”